Oktay Sinanoğlu'nun Ağzından Abdülhamid Han



Çok büyük bir padişah, bu millet için 33 sene Dünyanın en belalı zamanında bir karış toprak
vermemiş, koskoca imparatorluğu dünyanın 3. büyük devleti olarak ayakta tutmuş ta ki dışarıdan ve
içeriden oynanan oyunlarla tahtan indirilene kadar 1908 de. SULTAN ABDÜLHAMİD HAZRETLERİ burada yatmaktadır. Onu soynu sopunu unutturulmakta olan milletim adına bu atamada şükranlarımı sunuyor ve Allah'tan rahmet diliyorum. Onu yaptığı eserler hala İstanbul'da. Sultan Abdülhamid denge siyaseti sürdürmüştür. Ne Batıya ne doğuya yamanmıştır. Onun içindir ki 33 yıl imparatorluğu bir karış toprak vermeden ayakta tutmuştur. Ve ondan sonra gelen ikinci büyük atamız ATATÜRK'te tıpatıp aynı siyaseti Gütmüştür. Oda denge siyaseti sürdürmüştür Tüm Dünya ülkeleri arasında. O zamanlar parasız pulsuz olduğumuz halde Kurtuluş savasışından sonra Dünyanın en itibarlı bir devleti haline gelmiştir. Ama bugün şu halimize bak. Bu atalarımıza ÖVÜNEMEKTEN ÇOK LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ.
İnşallah bu vatanda gönüllü olarak yabancı devletlere toprağını veren değilde şerefli olan torunlar olduğunu ispat ederler.

YAZIDA BİR KUSUR GÖRDÜYSENİZ LÜTFEN BİZE İLETİŞİMDEN ULAŞINIZ. 

0 yorum:

Yorum Gönder

"Bana soruyorlar seni niye gizli cemiyetlere üye yapmadılar? Biz de dedik ki, arkadaş bizim gördüğümüz şimdiye kadar buralara alınmanın iki şartı var: vasıfsız olacaksın, bir de şerefsiz olacaksın. Yani bunlara baktığınız zaman bu adamların tek başına böyle bir cemiyet tarafından pohpohlanıp bir yerlere getirilmeden adam olacak ne bir yetenekleri vardır, ne de kendi başlarına fikirler üretecek, birşeyler yapacak bir davası olmak gibi özellikleri yoktur. Bunlar plastikten adamlardır. Bu plastik adamlar vasıtasıyla işler yürütülür. İşte bir ülke içinden böyle fethedilir. Bunlar da dışarıda yayın yaptık diye övünürler. Ondan sonra da Türkçeyle bilim yapanı cezalandırırlar."

Oktay SİNANOĞLU